Livet måste gå vidare

Idag är det 12 dagar sedan pappa gick bort. Under hans sjukhusvistelse och fler dagar efter fylldes hela jag av en enorm tomhet. Det kändes som hela min värld möblerades om. Inget skulle komma att bli som förut. Kreativiteten inom mig tog paus och jag skrämdes av tanken att aldrig mer kunna måla.

Men en dag tog jag mod till mig och åkte till min favoritaffär och köpte canvastavlor och färger. Innan pappa gick bort, hade jag fått önskemål om en beställningstavla på blommor. Egentligen målar jag aldrig på beställning. Men den här kvinnan står mig nära och jag såg det som en möjlighet att utmana mig själv. Det gick faktiskt riktigt bra. När jag var halvvägs fotade jag tavlan och mailade henne och frågade om jag var på rätt väg? Hon svarade att det var exakt så hon ville ha bilden. Så det var bara att fortsätta.

Så här blev slutresultatet.

Namnet på tavlan är MAGIC FLOWERS. Den är en hyllning till livet som jag trots sista tidens motgångar, älskar av hela mitt hjärta.

Magic Flowers
MAGIC FLOWERS

 

Samtidigt som jag målade blommor påbörjade jag på en ”det-blir-vad- det-blir” målning. Det innebär att jag ställer mig framför min canvas och bara målar på utan att tänka. Ganska snart såg jag att bilden började föreställa 3 änglar. Den var fantastisk att måla men krävande. Men jag gillar slutresultatet. Änglarna ser nästan ut att vara målade i vax. Nu har jag äntligen ytterligare en tavla till min utställning i höst.  Motivet är faktiskt lite andligt och säkerligen har jag inspirerats av alla fina änglar jag sett i kyrkor jag har besökt i sommar.

Önskar dig en trevlig vecka!

The 3 angels of love
THE 3 ANGELS OF LOVE

 

En tanke kring ”Livet måste gå vidare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *