Akvarell – en helt ny målarteknik

Att måla med akrylfärger är fantastiskt men jag har även känt mig lockad till akvarellfärger.  För några veckor sedan köpte jag färger, penslar och papper och började träna. Jag känner mig som ett barn som ska lära sig att gå.

 Skillnaden mellan akryl och akvarell?

Alla färger innehåller pigment och bindemedel. Bindemedlet är ett ”lim” som gör att pigmentet kan fastna på papperet. Skillnaden mellan akvarellfärg och akryl eller oljefärg är alltså bindemedlet, själva pigmentet är detsamma. Akvarellfärg eller vattenfärg som den också kallas  är egentligen färg som kan spädas med vatten. Akvarellfärgen börjar sin torkningsprocess direkt man applicerar färgen på papperet så för akvarell målaren gäller det att vara snabb, hinner färgen torka tillräckligt så måste man sluta med pensel annars kan man få oönskade effekter med tex. blomningar. Eftersom färgerna är transparenta måste man planera sin målning i förväg.

Alltså en helt annan teknik än akryl. Allt nytt är svårt och kräver tålamod och träning. Så det är bara att träna på. Här är några av mina träningsresultat.

Håll tummarna för mig : )

12 FullSizeRender IMG_3795

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *