IN PROCESS…

God fortsättning på 2017

Jag ser fram emot ett nytt år och tänker fylla det med fantastiska upplevelser. Fram till den 1 mars ska jag bara ”skapa”. Hösten har varit fantastisk men intensiv och det har funnit lite tid för målandet. Det tänker jag ta igen nu under januari och februari.

Mitt sikte är inställt på utställningen KVINNLIGT SKAPANDE  den 8 mars. Vi är 9 deltagare från olika orter, som ställer ut på hotell Plaza.  Mitt mål är att presentera 4-5 antal Coola Värmländska Qvinnor som blivit kända på olika vis.  Just nu målar jag Selma Lagerlöf. En otrolig människa som gjort stort intryck på oss alla.

selma-lagerlof

Selma Lagerlöf född 1858

Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf föddes den 20 november 1858 på Mårbacka i Värmland. Hon föddes med en höftskada som orsakades av att ledkulan i höften saknade ordentligt fäste.

När Lagerlöf var tre och ett halvt år gammal, sommaren 1862, blev hon sjuk och helt förlamad i båda benen. Detta försvann lika plötsligt som det hade kommit, men hon hade under sin barndom inte lika lätt att leka som andra barn.

Hon var en av Sveriges mest framgångsrika författare och hon uppskattas av många. Hennes pappa hette Gustaf Lagerlöf och han var löjtnant och hennes mamma hette Louise Wallroth. 1891 när Selma var 33 år gammal gavs hennes första roman Gösta Berling saga ut. Hon fick 1909 Nobelpriset i litteratur.

Några böcker som Selma skrivit är:

  • Gösta Berlings saga
  • Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige
  • En Herrgårssägen
  • Jerusalem
  • Drottningar i Kungahälla

Ha det bäst!

rage-italic

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *